Η Google ανακοίνωσε το μέλλον του gaming, έρχεται το Stadia

Πως θα νιώθατε αν ανοίγατε το πρόγραμμα περιήγησής σας από οποιοδήποτε συσκευή και αμέσως θα μπορούσατε να παίξετε το αγαπημένο σας παιχνίδι? Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό? Αυτό ακριβώς υπόσχεται η Google να παραδώσει σύντομα.


Στο GDC 2019 ο τεχνολογικός γίγαντας αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια υπηρεσία cloud gaming η οποία θα επιτρέπει σε ξεπερασμένες μηχανές να τρέχουν οποιοδήποτε παιχνίδι στο Chrome. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει μια τέτοια ιδέα, καθώς λίγα χρόνια πριν η Square Enix είχε μια παρόμοια υπηρεσία που ονομαζόταν Core Online. Μετά από 18 μήνες λειτουργίας, το Core Online έκλεισε στις 29 Νοεμβρίου 2013. Υπήρξαν αρκετές επιλογές για να παίξετε παιχνίδια – πληρώνοντας μια εγγραφή 2,99 δολαρίων, αγοράζοντας μεμονωμένα παιχνίδια ή απλά παίζοντας δωρεάν για 20 λεπτά κάθε μέρα.

Το Stadia μοιάζει να έρχεται για να ανταγωνιστεί τόσο το PlayStation όσο και το Xbox. Βέβαια το αν θα αντικαταστήσει τις κονσόλες ή θα γίνει μια βιώσιμη εναλλακτική τους είναι άγνωστο . Ένα πράγμα είναι σίγουρο, πολλοί από τους περιορισμούς στο gaming θα αρθούν, τουλάχιστον θεωρητικά. Δεν θα χρειαζόμαστε πλέον μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για να παίξουμε . Σας κάνει πραγματικά να σκεφτείτε αν η αγορά του hardware θα έχει κάτι να πει γι ‘αυτό. Ίσως μπορούμε επίσης να αναμένουμε ότι οι τιμές των συσκευών θα πέσουν πολύ, εάν η υπηρεσία Stadia αποδειχθεί πολύ καλή.

Το νέο χειριστήριο της Stadia

Τέλος η Google παρουσίασε το νέο χειριστήριο ειδικά σχεδιασμένο για το Stadia (ποιά gaming platform δεν έχει το δικό της μοναδικό χειριστήριο?). Θα διαθέτει ένα κουμπί για screen shot και ενσωματωμένο μικρόφωνο.

Η ανακοίνωση του Stadia ήταν κάπως αναμενόμενη, καθώς πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι η Google σχεδιάζει να συμμετάσχει στην αγορά της κονσόλας. Το μόνο ζήτημα που μπορεί να προκύψει είναι η καθυστέρηση λόγω της χαμηλής ταχύτητας στο Internet. Το Stadia πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος σε επιλεγμένες χώρες όπως οι Η.Π.Α., ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία και ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Source: https://www.esports.com/news/google-about-to-launch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *