Οι Vici Gaming στέφθηκαν πρωταθλητές του DreamLeague Season 11

Μετά από την ασταμάτητη πορεία τους στο StarLadder Imba Major οι Vici Gaming μας έδειξαν τις πραγματικές τους ικανότητες ενάντια στις καλύτερες ομάδες του κόσμου.Σε ολόκληρη τη διοργάνωση, οι Vici έχασαν μόνο μία σειρά αγώνων εναντίον των Evil Geniuses όταν έπαιξαν για τον νικητή των group stages.

Η πορεία για τον τελικό

Μετά από αυτό, οι Κινέζοι ως αουτσάιντερ συναντήθηκαν και κατατρόπωσαν μια  κορυφαία ομάδα από κάθε περιοχή . Η πρώτη ομάδα που αντιμετώπησαν ήταν η Team Secret. Οι Ευρωπαίοι δυσκόλεψαν πολύ τους  Vici σε όλη την σειρά, όμως οι τελευταίοι αποδείχθηκαν αρκετά ανθεκτικοί και κατάφεραν να συνεχίσουν την πορεία τους. Επόμενοι στην λίστα ήταν οι συντοπίτες τους LGD, όμως μετά από κάθε αγώνα οι Vici έμοιαζαν όλο και πιο άνετοι με το draft τους και πιο σίγουροι για το πλάνο που είχαν και γύρισαν την σειρά σε 2-1. Με τους ευρωπαίους και τους κινέζους εκτός σειρά είχε ο εκπρόσωπος της νοτιοανατολικής Ασίας. Παρά την μειονεκτική θέση που βρίσκονταν στο μεγαλύτερο μέρος του τρίτου παιχνιδιού και με τους Fnatic να δείχνουν την δίψα τους για την νίκη οι Vici άντεξαν περισσότερο στο τελευταίο team fight και κλείδωσαν μια από τις πρώτες δύο θέσεις του τουρνουά.

Ο μεγάλος τελικός

Η τελευταία πρόκληση φαινόταν ακόμα πιο δύσκολη με αντιπάλους τους, τους Virtus Pro (φιναλίστ σε 3 Major μέχρι τώρα και δεύτεροι στην κατάταξη DPC του 2019). Οι κινέζοι έδειξαν από την αρχή ότι ήρθαν να κατακτήσουν το τίτλο και με το 12-0-12 του Paparazzi με Morphling και τις σωστές επιλογές στο late game ξεπέρασαν το εμπόδιο του Phantom Lancer του RAMZES666.

Στο δεύτερο χάρτη και οι δύο ομάδες ακολούθησαν την ίδια στρατηγική με δυο “βαριά” carry στο roster τους  (Arc Warden οι Vici και Antimage οι VP). Οι Vici μπορεί να πήραν προβάδισμα στην αρχή, αλλά οι ρώσοι μετά από σωστές κινήσεις στον χάρτη και με το χώρο που έδωσαν στον ramzes ο τελευταίος ξέφυγε. Οι Vici προσπάθησαν πολλές φορές να σκοτώσουν τον Antimage, αλλά ακόμα και όταν έφτασαν κοντά η ομάδα του ήταν εκεί να τον σώσει, με αποτέλεσμα να ξεφύγει και να φέρει την σειρά στο 1-1.

Ακολούθησε η απόδειξη των Vici ότι δεν έφτασαν τυχαία στους τελικούς. Με τον Bloodseeker του Ori να κυνηγάει τους αντιπάλους του σε όλο το μήκος και πλάτος του χάρτη και τον Terrorblade του Paparazzi να έχει το ιδανικό safe lane, η VP παραιτήθηκαν μόλις στο 22 λεπτό δίνοντας στους κινέζους και πάλι το προβάδισμα. Η ομάδα από το CIS region όμως δεν ήταν έτοιμη να τα παρατήσει. Πάτησαν στις πλάτες του No[o]ne που με τον Storm Spirit του πήρε το προβάδισμα και μετά από ένα πολύ ωραίο team fight οι τελικοί έφτασαν στο να κριθούν σε ένα τελευταίο αγώνα.

Δυστυχώς για τους Virtus Pro ήταν σύντομος με τους Vici Gaming να επιτίθoνται στο tier 3 των αντιπάλων τους στο 19ο λεπτό και μετά από την “τελευταία έξοδο” των πρώτων ο νικητής κρίθηκε.

ΟΙ Vici Gaming ολοκλήρωσαν το DreamLeague Season 11 με επιβλητικό τρόπο, δείχνοντας σε όλους ότι είναι μια ομάδα που πρέπει να φοβούνται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *