Το twich “εξαφάνισε” τον Shroud μετά την αποχώρησή του για το Mixer

Το Twitch έβγαλε από τον  Michael “Shroud” Grzesiek το verified σήμα του και το κανάλι του σταμάτησε να εμφανίζεται στην αναζήτηση του ιστότοπου μετά την ανακοίνωση του δημοφιλή streamer και πρώην Counter-Strike: Global Offensive pro player να φύγει από την πλατφόρμα για το Mixer.

Γενικά αυτό δεν θα σήμαινε πολλά, καθώς ένα αδρανές κανάλι δεν χρειάζεται να προωθηθεί στην αναζήτηση, ωστόσο γίνεται ένα σημάδι του πώς βλέπει το Twitch τους μεγαλύτερους streamer του. Η έξοδος, από το Twitch, φαίνεται κάτι σαν προδοσία. Το σήμα συνεργάτη του Twitch είναι μία από τις πιο δύσκολες εγκρίσεις που μπορείς να πάρεις online και υποδηλώνει ένα επίπεδο κύρους στο site. Η ανακοίνωση του Grzesiek ήταν αμέσως viral και οδήγησε δεκάδες χιλιάδες άτομα στην κενή του σελίδα στο Mixer.

Ένας εκπρόσωπος του Twitch δήλωσε στο “The Verge” ότι η εξαφάνιση του Grzesiek από την αναζήτηση ήταν το αποτέλεσμα ενός bug που συνέβη και σε άλλους streamers, αν και δεν ανέφερε ποιοί ήταν αυτοί. Το Twitch δήλωσε ότι προσπαθεί  να βρει λύση στο πρόβλημα και ο Shroud άρχισε να εμφανίζεται και πάλι στα αποτελέσματα αναζήτησης γύρω στις 11 το πρωί τις Παρασκευή αφού απουσίαζε για μια ολόκληρη μέρα.

Αυτή δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το Twitch έκανε μια τέτοια επιθετική κίνηση εναντίον κάποιου που εγκατέλειψε την πλατφόρμα του. Αυτή η τιμή πηγαίνει στον Tyler “Ninja” Blevins που έφυγε από τον Twitch για το  Mixer τον Αύγουστο. Μέσα σε λίγες ώρες από την αναχώρησή του, ο Twitch ανακάλεσε το σήμα συνεργάτη του και δύο εβδομάδες αργότερα έπαιξε “τυχαία” πορνό στο αδρανές κανάλι του ( είναι ακόμα ένα από τα πιο δημοφιλή στην πλατφόρμα με 14,6 εκατομμύρια followers, παρόλο που στρέφεται αποκλειστικά στο Mixer).

Το Twitch εξακολουθεί να είναι ο ηγέτης στον χώρο του live streaming, αλλά τώρα υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός για τα μεγάλα ονόματα και το ακροατήριό τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *