Οικονομία και E-Sports

Η τάση ανάπτυξης των esports επιταχύνεται τα τελευταία χρόνια. Όπως αναφέρουν οι εκθέσεις του Newzoo σχετικά με τα esports, η παγκόσμια αγορά των esports ανερχόταν σε 655 εκατομμύρια δολάρια το 2017. Πιστεύοντας ότι οι προβλέψεις τους βασίζονται στην επιτυχία και την ακρίβεια του παρελθόντος, αναμένουν ότι η παγκόσμια αγορά παιχνιδιών θα αποφέρει έσοδα ύψους 180,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2021, όπου τα esports θα παίξουν σημαντικό παράγοντα σε αυτό το νούμερο, με πολλά brands να επενδύουν πάνω τους

Πολλά χρήματα και μια αρκετά τολμηρή πρόβλεψη. Ενώ οι αριθμοί μπορεί να φαίνονται συγκλονιστικοί και πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι φουσκωμένοι ή ανακριβείς, δεν υπάρχει η αμφιβολία πως τα esports παράγουν οικονομική και βιομηχανική ανάπτυξη με εκρηκτικές ταχύτητες

Αυτό οδηγεί στην αναπόφευκτη είσοδο νέων brand names στη σκηνή, γεγονός που θα βοηθήσει στην προώθηση και δημιουργία τουρνουά σε esports. Μερικά από τα οποία συμπεριλαμβάνουν:
 

Η McDonald‘s. συνεργασία με το Virtual LaLiga eSports, το πρώτο σημαντικό έργο της LaLiga esports και επίσημα μέρος της EA SPORTS FIFA 18 Global Series στο δρόμο προς το FIFA eWorld Cup 2018.


 H Riot Games αποτελεί μια επιτυχημένη επιχείρηση για την Coca-Cola που συνδέεται με τη βάση των 85 εκατομμυρίων παικτών του League of Legends.


Η Mastercard προσχώρησε στην LOL Esports μόλις τον περασμένο μήνα για να ξεκινήσει τη συνεργασία της με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2018 League of Legends από την 1η Οκτωβρίου.


Η τεχνολογική εταιρεία της Ταϊβάν HTC εντάχθηκε στα esports, δημιουργώντας συμφωνίες χορηγίας με τους οργανισμούς/ομάδες Cloud9, Team Solo-Mid και Team Liquid.


Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών και το Πολεμικό Ναυτικό χρηματοδότησαν την ομάδα ELEAGUE και NBA 2K League Grizz Gaming αντίστοιχα.


Η Αλυσίδα κατεψυγμένων κοτόπουλων KFC, με το κινέζικο οργανισμό Royal Never Give Up (RNG) περιλαμβάνει την τοποθέτηση λογοτύπου στα μπλουζάκια και την ενσωμάτωση του λογότυπου στην αρένα του Πεκίνου


Η εταιρική σχέση Mercedes-Benz και ESL, η οποία έχει πλέον επεκταθεί μέχρι το 2020.

φαίνεται πως τα esports έχουν γίνει ήδη κομμάτι επαγγελματικού αθλητισμού, μιας που το οι εταιρείες και το χρήμα το δέχτηκαν

Πηγή: Gosugamers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *