Στιγμές επαγγελματικής DOTA 2018

Με την αρχή του καινούργιου έτους ας κάνουμε μια ανασκόπηση της περσινής χρονιάς και να δούμε ποιές ομάδες πρωταγωνίστησαν. Τα τουρνουά πολλά, τα highlights ακόμα περισσότερα, μεταγραφές τελευταίας στιγμής και ομάδες να έρχονται και να φέυγουν απο το προσκήνιο, το 2018 μας χάρισε πολύ ωραίες στιγμές με σημαντικότερη αλλαγή αυτή της προσθήκης του DPC (Dota Pro Circuit) όπου έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα σε πόλλα τουρνουά αφού η κατάκτηση μιας καλής θέσης σε αυτά απέκτησε άλλη αξία και τους έδωσε μια άγρια ομορφιά.

Οι Virtus-Pro πήραν αναμφίβολα την θέση της καλύτερης ομάδας. Οι Ρώσσοι κατάφεραν να κερδίσουν 4 Majors και τερμάτισαν στην πρώτη τετράδα σε τρία ακόμα DPC events κατακτώντας την πρώτη θέση στην πρώτη χρονία του DPC με 3000 περιπου πόντους μακριά απο την Team Liquid που πήρε την δεύτερη θέση. Μπορεί η μέτρια εμφάνισή τους στο ΤΙ8 ( 5-6η θέση ) να μην ήταν απο τις καλύτερες στιγμές τους, αλλά η νίκη τους στο πρώτο major του καινούργιου DPC δείχνει οτι έχουμε να περιμένουμε πολλά και την καινούργια χρόνια απο την πιό σταθερή ομάδα των τελευταίων χρόνων.


Βέβαια δεν ήταν η μόνη ομάδα που ξεχώρησε, πως γίνεται να μην αναφέρω την PSG.LGD οι οποίοι για μερικούς μήνες του έτους που μας πέρασε ήταν μια ασταμάτητη δύναμη κερδίζωντας την δεύτερη θέση στο TI8 και στο Dota 2 Asia championships 2018 και την πρώτη στο EPICENTER XL και στο MDL Changsha Major οπού της έδωσαν δικαιωματικά την τρίτη θέση στο DPC. Μπορεί τους υπόλοιπους μήνες να έκαναν μια κοιλιά αλλά και πάλι μας έδωσαν το έναυσμα να πιστέψουμε ότι θα τους δούμε αρκετές φορές στο βάθρο και το 2019.

Τέλος το άρθρο δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ολοκληρωμένο χωρίς την αναφορά μας στους OG μια ομάδα που ενάντια σε όλες τις πιθανότητες κατάφερε μέσω των ανοικτών προκριματικών να κερδίσει το μεγαλύτερο τουρνουά του 2018. Ένα roster που δημιουργήθηκε μόνο για το TI8 και ελάχιστοι ήταν αυτοί που πίστευαν οτι θα μπορούσε να φτάσει ψηλά στο παγκόσμιο, πόσο μάλλον να το κατακτήσει. Με την επιστροφή του “Ana” και την προσθήκη του “Topson” ο οποίος ήταν streamer με ελάχιστη εμπειρία σε LAN events, ξεκίνησε το ταξίδι για την κατάστηση της κορυφής. Μπορεί να έχασαν 0-2 εναντίον των EG αλλά κατάφεραν να πάρουν μια θέση στο Upper Bracker του τουρνουα. Ακολούθησαν 3 best-of-threes και ένα best-of-five όπου έφτασε μεχρι το τελευταίο αγώνα μέχρι να στευθούν νικητές και να πάρουν το Aegis πίσω μαζί τους.

Ελπίζω και φέτος να εμφανιστούν καινούργιες ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν, οι ήδη υπάρχουσες να συνεχίσουν στο ίδιο επίπεδο όπως μας έχουν συνηθήσει και να μας καθηλώνουν μπροστά στης οθόνες προσφέρωντας θέαμα και συγκινήσεις.

Πηγή: Gosugamers

Please follow and like us:
20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *