Τεχνολογία G-Synq τώρα και σε FreeSynq οθόνες!

Στην CES 2019, η Nvidia ανακοίνωσε ότι επιτέλους θα υποστηρίζει το Freesync, μέσω ενός προγράμματος που αποκαλείται “G-SYNC Compatible program”. Ως αποτέλεσμα, οι κάρτες και οι drivers της Nvidia δουλεύουν τώρα πια με τις οθόνες Freesync.


Με λίγα λόγια, το Adaptive Sync, γνωστό ως FreeSync από την AMD, είναι μία τεχνολογία που επιτρέπει στην οθόνη να “παγώσει” την ανανέωση της μέχρι να ετοιμαστεί 1 ολόκληρο frame, κάτι το οποίο γίνεται πολλές φορές το δευτερόλεπτο, είτε πιο αργά είτε πιο γρήγορα ανάλογα με τον ρυθμό που ο Η/Υ και η κάρτα γραφικών μπορούν να “ετοιμάσουν” το frame. Αν το frame είναι πιο αργό από τον ρυθμό ανανέωσης τότε θα περιμένει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η κίνηση στο παιχνίδι να παραμένει smooth και χωρίς tearing.


Ένα καλό παράδειγμα “tearing”

Το G-sync είναι μία εναλλακτική λύση από την Nvidia, η οποία χρειάζεται όμως ένα επιπρόσθετο υλικό (έναν μικρό υπολογιστή στην ουσία) ενσωματωμένο στις οθόνες, κάτι που κάνει τις τιμές τους να είναι αρκετά υψηλότερες, προκαλώντας βέβαια την δυσαρέσκεια στον μέσο χρήστη. Με τον Nvidia driver 417.71, που κυκλοφόρησε στις 15 Ιανουαρίου 2019 όμως, αυτό είναι παρελθόν! Η εταιρεία φυσικά δηλώνει πως για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα, η συμβουλή είναι η αγορά μιας οθόνης με τεχνολογία G-sync. Η λίστα με τις οθόνες που έχουν “περάσει” από τα καταπονητικά test συνεχίζει και μεγαλώνει, πληθαίνοντας τις επιλογές που έχει ο μελλοντικός αγοραστής. Ας ευελπιστούμε σε ένα καλύτερο και smoother παιχνίδι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *